ClanPoint.com gameservers for the real gamer
  • Nederlands
  • English
Over ons
ClanPoint® verhuurt gameservers voor clans. ClanPoint® is een geregistreerde merknaam van WireITup. Sinds april 2003 verhuurt ClanPoint® gameservers. Door onze prijs/kwaliteit verhouding zijn wij in enkele maanden uitgegroeid tot de grootste aanbieder van gameservers op de Nederlandse markt. Ondanks dat ClanPoint® zich alleen richt op Nederlandse en Nederlandstalige Belgische klanten behoort ClanPoint® tot één van de grootste aanbieders in Europa. Onze doelstelling is een kwalitatief hoogwaardige dienst te leveren tegen een scherp concurrerende prijs.

Verhuur publieke en prive gameservers
Veel mensen raken met 3D spellen als Half Life, Quake, Unreal, Tribes, etc. snel uitgekeken op gevechten tegen de computer en zoeken via Internet waardige (menselijke) tegenstanders. Via publieke (vrij toegankelijke) gameservers kunnen spelers het tegen elkaar opnemen. Een speler maakt via het spel door middel van het Internet verbinding met de gameserver en kan vervolgens online meespelen.

In het begin zijn spelers vaak zelfstandig maar later sluiten zij zich meestal aan bij een groep (clan). Tussen verschillende clans ontstaan vaak wedstrijden (leagues, cups of ladders). Publieke gameservers zijn voor clan wedstrijden & trainingen niet echt geschikt. Het is nu niet bepaald prettig als er halverwege de wedstrijd/training één of andere "onverlaat" de boel komt verpesten. ;-)

Clans hebben hierdoor de behoefte aan een privé gameserver. Een privé gameserver is beveiligd door een wachtwoord waardoor alleen "bekenden" van de clan gebruik kunnen maken van deze gameserver. De privé gameserver geeft een clan ook de mogelijkheid om zelf de instellingen van de gameserver te bepalen. Zo kan de clan zelf bepalen welke instellingen het beste bij een bepaalde wedstrijd/training passen. ClanPoint® biedt clans de mogelijkheid om een gameserver te huren.

 
Servers
De snelle & betrouwbare gameservers van ClanPoint® beschikken allemaal over minimaal 2GB geheugen, Intel hardware (minimaal 3,06Ghz HT) en hebben allemaal een 1Gbit verbinding met één van onze Force10 coreswitches.

Sinds begin 2004 gebruikt ClanPoint® alleen nog maar enterprise blade servers van WireITup. Deze bladeservers met maarliefst vier Intel Xeon processoren en 4GB DDR geheugen blinken uit in betrouwbaarheid en snelheid ten opzichte van "normale" Xeon systemen.

Lees meer...
 
Netwerk
Wij beschikken over een eigen suite bij Evoswitch in Haarlem van waaruit wij via onze eigen Force10 coreswitches verbonden zijn met het True netwerk. Wij beschikken over maarliefst 4 eigen dark-fibers die verbonden zijn met het True netwerk.
Lees meer...
 
Gebruikersvriendelijk
Bij ClanPoint® kun je terecht van beginnende tot gevorderde gamer. Via Secure FTP kan de server volledig beheerd worden. Het uploaden van maps,mods en aanpassen van specifieke configuratie bestanden is hiermee voor de gevorderde gamer kinderspel.

Naast Secure FTP kunnen gamers hun server ook via onze website o.a. eenvoudig starten/stoppen, hersintalleren en instellingen aanpassen met enkele muisklikken.

ClanPoint® maakt gebruik van het www.glinq.com gameserver management platform. Dit platform automatiseert alle processen van aanmelding tot facturatie.

 

© 2000-2007 WireITup. Alle rechten voorbehouden. Gebruikers voorwaarden.